top of page

Acasa / Proiectele noastre

PROIECTELE NOASTRE

ODD ora de dirigentie

În Asociația pentru Inițiative Durabile - Alternative am derulat peste 30 de proiecte proprii începând cu mai 2009. Fiecare proiect a fost implementat pe o serie de criterii și valori relevante față de misiunea noastră. 

 

Proiectele AIDA au ca nucleu componenta de învățare experiențială, adaptată învățarii situaționale. Fiecare proiect reprezintă un spațiu de dezvoltare personală a membrilor echipei și un spațiu de dezvoltare comunitară pentru beneficiarii comunității în care se derulează respectivul proiect. 

 

Începând cu octombrie 2013 AIDA își focalizează activitatea în 3 componente care confirmă că asociația noastră a ajuns la maturitate: 

 

     - proiecte suport în școală: ODD și ecoSMART

     - proiecte de formare și dezvoltare: Training-uri

     - proiecte de animație: Taberele AIDA.

 

 

Vă prezentăm mai jos aproape 5 ani de proiecte AIDA:

ODD, Ora De Dirigenție [2011 - prezent]

 

Lansat în primăvara anului 2011, ODD a devenit unul dintre cele 4 proiecte principale ale AIDA. Datorită împactului ridicat și succesului pe care l-a avut în cele 3 ediții ale sale, ODD este implementat de AIDA în Cluj-Napoca, București și Buzău, începând cu finalul anului 2013 să fie preluat și de alte organizații în alte orașe. Prin ODD - Ora De Dirigenție, echipe de câte 2 formatori AIDA livrează servicii educaționale în școli, în ora de dirigenție, pe o tematică adaptată curriculei școlare și nevoilor copiilor și tinerilor. ODD este o inițiativă ce vine în sprijinul cadrelor didactice și al elevilor, serviciile fiind gratuite și putând fi solicitate de oricare cadru didactic. Proiectul ODD se adresează claselor V-XII. Pentru detalii click aici.

ecoSMART [2012 - prezent]

 

EcoSMART este inițiativă prin care introducem în școlile din Cluj-Napoca ore de educație pentru dezvoltare durabilă, primele astfel de ore din România. Prin acest proiect, animatorii AIDA dezvoltă la copii și tineri valorile educației pentru dezvoltare durabilă. EcoSMART poate fi solicitat de către cadrele didactice din Cluj-Napoca fie ca oră de dirigenție, fie la materiile unde pot fi incluse tematicile noastre, fie ca oră extra-școlară - după orele de curs sau chiar în week-end. Tematica proiectului conține: viața sănătoasă; implicare civică; reutilizare, reciclare, refolosire; media; salvăm lumea în 5 minute; artă și cultură locală și urbană. Pentru detalii despre proiect dați click aici.

TABERELE AIDA [2012 - prezent] ​

 

Taberele oferă participanților experiențe bogate de dezvoltare personală și socială. Sunt locul unde copiii învață să se gospodărească singuri, leagă prietenii și își exprimă creativitatea. Colaborarea cu noi colegi, cererea ajutorului și gestiunea diverselor situații îi fac pe aceștia mai independenți, încrezători în forțele lor și le dau sentimentul de includere. Beneficiile pentru copii și tineri sunt relevante pentru o săptămână de animație: dezvoltare personală, socială și emoțională; dezvoltarea abilităților lingvistice și de comunicare, dezvoltarea motricității, a dexterității și a inteligenței spațiale, cunoașterea și înțelegerea lumii și dezvoltarea creativității. Pentru informații complete, calendar, preț și înscrieri vă invităm să dați click aici.

Evenimentele AIDA: programe de formare și dezvoltare [2009 - prezent] ​

 

Organizația noastră oferă o serie de cursuri specifice misiunii sale și contribuției la dezvoltarea comunităților educaționale și non-profit. AIDA organizează programe de formare la cerere sau propune cursuri, conferințe sau ateliere, atât cu circuit deschis cât și cu circuit închis, pe teme precum: educație pentru dezvoltare durabilă, managementul clasei de elevi, didactică dinamică, educație ecologică, învățare bazată pe proiect, învățare situațională, animație socio-culturală, animație de expresie, teatrul de umbre, marele joc, etc. Puteți afla informații complete despre ofertă, prețuri, calendar și înscriere dând click aici.

DREAM II Sibiu [februarie 2014] ​

 

Întâlnirea "Dream II" din Sibiu a adus împreună echipele AIDA Buzău, București și respectiv Cluj-Napoca pentru un team working group. Voluntarii au avut mai multe sesiuni de lucru, concentrându-se pe câteva proiecte ce urmează a fi implementate în 2014. Unul dintre acestea, Taberele de animație, a avut parte de mai multă atenție, întrucât a implicat și multă creativitate. Echipa s-a sudat și s-a motivat pentru an cu surprize frumoase.

GLOWING DARK - CLUJ NEVER SLEEPS [21-22 iunie 2013] ​

 

În cea mai lungă noapte din an, 21-22 iunie 2013 Youth@Cluj-Napoca2015 transformă noaptea în zi. Vineri spre sâmbătă Clujul nu doarme! AIDA a raspuns provocării Federației SHARE cu un atelier de animație de expresie, interactiv, ce dovedește că nu există ore târzii atunci când e vorba de creativitate. Am abordat 5 grupuri de lucru cu diferite tematici: "Glow painting" - face și body painting cu vopsea ce luminează în întuneric; "Glow objects" - obiecte care strălucesc în întuneric; "Teatrul de umbre" - exprimare teatrală prin utilizarea umbrelor; "Animație cu foc" - tehnici de circ; "Light painting" - desene cu lumină și fotografii. Atelierul a avut loc în foișorul din Parcul Central din Cluj-Napoca.

Electric Castle - 1st edition [Iunie 2013] ​

 

AIDA este acolo unde sunt și tinerii. Iar la prima ediție Electric Castle i-am așteptat cu activități de petrecere a timpului liber, de dimineață până la începerea concertelor. Tinerii au putut alege în ce activități să se implice, oferta fiind de la board games, photo voice, război cu pistoale cu apă, collective painting, la eco jam session, biblioteca vie, improvizație și un mare joc de animație. O echipă de 5 voluntari a fost prezentă pe toată durata festivalului, la Castelul Banffy din județul Cluj.

SET - World Cafe EDD [2013] ​

 

În Săptămâna Europeană a Tineretului, AIDA a organizat în Buzău și în Cluj-Napoca o cafenea publică pe tema EDD - Educației pentru Dezvoltare Durabilă, în cadrul căreia tinerii au descoperit rolul educației spre dezvoltarea durabilă a societății și au dezvoltat idei de proiecte cu care să contribuie la atingerea acestui scop.În cadrul aceleiași SET ne-am distrat într-un workshop pe animație de expresie. Această activitate a promovat în rândul tinerilor teatrul alternativ, ajutând la dezvoltarea creativității lor și a competenței de exprimare civică.

TRAINING ȘCOALA ALTFEL, BUZĂU [2013] ​

 

Școala poate fi altfel și pentru cadrele didactice. AIDA a furnizat în zilele de 4 și 5 aprilie 2013 un program de formare pentru cadrele didactice ale Liceului Pedagogic Buzău. Cursul a fost gratuit și a oferit cadrelor didactice o imagine a metodelor de educație non-formală integrate în predarea diferitelor materii școlare.

ȘCOALA ALTFEL, BUZĂU [Aprilie 2013]

 

O echipă de patru formatori și animatori ai asociației noastre au gazduit activități de formare în animația socio-educativă pentru 100 de elevi de liceu din cadrul profilelor pedagogice a Liceului Pedagogic "Spiru Haret" din municipiul Buzău. Timp de 5 zile, tinerii au luat parte la o gamă largă de activități și forme de animație socioculturală. Pe langă dezvoltarea competențelor specifice necesare unei cariere în educație, ca învățător sau animator, tinerii s-au simțit bine și și-au creat o altfel de școală.

ȘCOALA ALTFEL cu AIDA, CLUJ [Aprilie 2013] ​

 

Aflată deja la a II a ediție, aventura non-formală intră în școlile clujene prin intermediul asociației noastre. O echipă de voluntari AIDA a facilitat activități de educație non-formală și de animație de expresie pentru un număr mare de tineri liceeni, elevi ai Colegiului Economic din Cluj-Napoca. Activitățile au fost diferite pentru fiecare zi și respectiv fiecare clasă, de la teatru de improvizație, biblioteca vie la collective painting.

CREATIVITY GROUP [Martie-Mai 2013]

 

Creativity Group aduce împreună 15 clujeni activi care-și doresc eliberarea potențialului și dezvoltarea gândirii creative prin diferite metode și tehnici specifice. Participanții se pot întâlni în fiecare anotimp pentru un nou sezon de workshop-uri de creativitate în care vor avea ocazia de a se elibera de frica de a face greșeli sau de a fi criticat și pentru a exersa asumarea de riscuri, a reflecta și analiza idei, contexte și produse. Gama de activități a grupului merge de la business games la creative writing, de la pictură și mâzgălituri la crearea de povești, de la teatru de improvizație la light painting, de la PhotoVoice la crearea de filme sau la Dixit.

TRIBURILE ZOLD [Septembrie 2012]

 

Un proiect de descoperire a educației pentru dezvoltare durabilă prin metode nonformale. Pentru 5 zile, 27 de tineri români și etnici maghiari din România, o tabără de învățare și 3 triburi. Fiecare trib avea propria cultură înventată de membrii iar împreuna și-au construit adăposturi, bucătărie, spital. Fiecare trib are acces la o resursă cheie: apă, lemnele de foc și legume-fructe. Pentru 5 zile triburile au cooperat pentru pregătirea unei mese comune, pentru organizarea a 3 evenimente culturale specifice fiecărui trib (nunta, o competiție sportivă și o sărbătoare). Scopul proiectului a fost să dezvolte un sistem de valori care să includă și valori ale dezvoltării durabile precum și atitudini de acceptare, toleranță, cooperare și încredere între tinerii maghiari și români pe langă experiențele de învățare outdoor.

DREAM SIBIU [Octombrie 2012]

 

Întâlnirea "Dream" din Sibiu a adus împreuna echipele AIDA Buzău, București și respectiv Cluj-Napoca pentru a da startul unui program de dezvoltare personală a voluntarilor și pentru a pune bazele unei strategii de proiecte adaptată dorințelor, motivațiilor și capacităților noilor voluntari ai organizației. Un week-end întreg voluntarii organizației au lucrat cu 3 facilitatori și lucrători de tineret pentru realizarea planurilor de dezvoltare profesională și a planului de dezvoltare organizațională. Acesta a fost momentul în care am decis că fiecare an trebuie să aducă cu sine o întalnire în Sibiu - mijlocul drumurilor noastre.

ESD: TRIP [Iulie 2012]

 

"ESD:TRIP, Education for Sustainable Development: Team, Responsibility, Impact, Partnership" a fost un schimb bilateral de tineri din România și din Grecia. Schimbul s-a derulat în localitatea Gilău de lângă Cluj-Napoca. ESD TRIP a fost o aventură în aer liber, în care tinerii au descoperit spiritul educației pentru dezvoltare durabilă, au învățat cum să gătească sănătos, fără foc, au descoperit cum să devină cetățeni activi și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunității lor. Tinerii din proiect au petrecut o întreagă zi în padure, au construit adăposturi, au învățat să aprindă focul fără chibrit sau brichetă, au investigat problemele de mediu prin metode precum creație de film și photovoice și în final au preluat inițiativa printr-un flash-mob în Cluj-Napoca.

ȘCOALA ALTFEL cu AIDA [Aprilie 2012]

 

Prima ediție a programului Școala Altfel din Romania a însemnat și prima ediție a proiectului "Școala Altfel cu AIDA", un proiect prin care voluntarii AIDA din Cluj-Napoca au mers în două licee din oraș pentru a implica tinerii liceeni într-o multitudine de activități non-formale prin care să descopere frumusețea învățării prin joc, proiecte, discuții și prin animație socio-culturală. Pentru că inițiativa a fost un succes am decis ca proiectul să continue an de an, cu accent pe continuarea experiențelor în liceele în care deja am avut o contribuție educațională.

URBAN ART BUZĂU [2011]

 

Urban Art este o colecție de ateliere de artă urbană pentru tinerii din Buzău, elevi de școală generală și liceu. În fiecare atelier participanții au avut ocazia să descopere câte o piesă din puzzle-ul artei urbane, cu scopul de a petrece timpul liber într-un mod creativ, interesant, învățând tot felul de lucruri noi despre artă urbană și învățând să ne iubim orașul. Inițiativa este menită să atragă tinerii elevi către activități de voluntariat și educație nonformală ca oportunități de dezvoltare personală și de petrecerea timpului liber. În cadrul acestui proiect participanții au experimentat teatrul de improvizație, teatrul forum, biblioteca vie, collective art, light painting, teatru de umbre, metoda ready mates, jocuri de societate, creație de film, metoda photovoice, teatru labirint. Întreg proiectul este fundamentat pe învățarea nonformală, învățarea prin descoperire, învățarea bazată pe proiect și educația pentru dezvoltare durabilă.

ONG OPEN DOORS [10-11 Decembrie 2011]

 

AIDA București a organizat în spațiul clubului Goblin, un târg dedicat ong-urilor, cu scopul de a crea o nouă posibilitate de autofinanțare a organizațiilor nonguvernamentale din comunitatea locală. Pentru că evenimentul a fost organizat în preajma Crăciunului, iar toată lumea era în goana după cadouri, AIDA a invitat ong-urile să se promoveze și să comercializeze "chestii deștepte la prețuri mici": cărți, CD-uri, sacoșe personalizate, decorații de Crăciun, jucării, bijuterii, accesorii, cărți postale, felicitări, fotografii sau produse nemaîntalnite, ieșite din fanteziile "mesteșugarilor", orice poate aduce venituri și poate reprezenta un cadou frumos pentru Crăciun.

BAZAR CRĂCIUN ȘCOALA WALDORF CLUJ [Decembrie 2011] ​

 

AIDA a fost invitată de către Școala Waldorf din Cluj-Napoca să realizeze activități de animație socio-educativă pentru copiii școlii, pe durată bazarului de Crăciun găzduit de către Școală Waldorf și de către frumoșii săi elevi. O echipă de animatori voluntari ai asociației noastre a pregătit o după-amiază și o seară cu multe jocuri și metode care să combine bucuria copilăriei cu bucuria Crăciunului într-o școală atât de frumoasă.

VIAȚA URBANĂ PRIN OBIECTIV - PHOTO VOICE BUCUREȘTI [Decembrie 2011]

 

Mai mulți tineri din București au devenit fotoreporteri cu misiunea de a surprinde viața urbană a capitalei, iar marți, 13 decembrie 2011 s-au întâlnit în Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din Universitatea din București pentru a-și împărtăși fotografiile, impresiile și pentru a discuta despre ceea ce au surprins prin camerele foto.

ECOART FEST (TEATRU ECO) [Mai 2011] ​

 

În mai 2011 AIDA a fost invitată să faciliteze în cadrul ECO ART FEST atelierele de teatru eco. Primăria municipiului Cluj-Napoca a devenit în perioada 6-8 mai, scena pentru mai mult de 100 de tineri pasionați de natură, ecologie și teatru. O echipă de 3 animatori din asociația noastră a facilitat metode precum teatru de improvizație, green drama și pantomimă

CREATIVITY WORKSHOP [Februarie 2011] ​

 

La început de 2011 AIDA a organizat un atelier de creativitate, bazat în special pe story telling. Atelierul a avut loc în același timp atât în Cluj-Napoca cât și în București, ambele echipe comunicând prin Skype. Participanții și-au antrenat creativitatea, au creat povești cu diferite personaje, au învățat cum să le transmită într-o manieră creativă. Atelierul a avut o durată de două zile și s-a adresat tinerilor.

UN MĂR ROȘU [Octombrie 2010- prezent]

 

Este mai mult o atitudine decât un proiect. În fiecare an, în luna octombrie, începend din 2010, AIDA îi promovează pe cei mai buni educatori din Școala Românească. Împreună avem datoria să le mulțumim educatorilor pentru că ne-au ajutat să devenim ceea ce suntem astăzi.Ce facem noi? Mergem pe stradă, prin școli, facultaăți, muzee, cafenele, parcuri și birouri în căutarea oamenilor care vor să mulțumească educatorilor lor. Toți cei care vor să se implice vor scrie o felicitare pentru acel profesor special și noi ne vom asigura că felicitarea va ajunge la destinație!

REVISTA KIT [2011]

 

Este un proiect AIDA 2011 și se bazează pe un mini set de 3 cuvinte cheie: kreativitate, imaginație și transformare. Adică o echipă de tineri aidiști descoperă anumite domenii și arii de interes, cu obiectivul major de a se dezvolta și apoi, pentru a da un plus de durabilitate demersului lor, pun informații, experiențe și idei în articole creative pentru ca oricine să aibă acces la ceea ce ei au descoperit. Membrii echipei KIT nu sunt specialiști și nici jurnaliști. Sunt tineri entuziaști care doresc să se dezvolte și prin această experiență, experiența KIT. De altfel, KIT este o experiență de învățare.Domeniile despre care scriem în KIT sunt: educație, marketing, organizații nonguvernamentale, proiecte, fundraising, dezvoltare durabilă, voluntariat, dezvoltare personală, economie socială, internet. Revista poate fi citită aici.

ECOATELIERUL LUI MOȘ CRĂCIUN [2010-prezent]

 

În fiecare an, în preajma Crăciunului, voluntarii AIDA se transformă în spiriduși și redactează cea mai frumoasă revistă a noastră: revista de Crăciun. Revista conține sfaturi despre cum să petrecem un Crăciun ecologic, cum să realizăm cadouri din materiale reciclabile, cum să folosim ambalaje prietenoase cu natura, la ce filme să ne uitam, ce cărți să citim, la ce evenimente să participăm. Revista poate fi citită aici.

I LOVE DIRT PENINSULA [August 2011]

 

După proiectul „Eco Atelier în Peninsula” din 2010, AIDA s-a întors în 2011 în cadrul Festivalului Peninsula cu proiectul „I love dirt”.AIDA oferă activități de animație pentru tineri oriunde ar fi ei, chiar și la un festival de muzică. Astfel, în fiecare zi animatorii AIDA Cluj au avut activități precum: Play time, timp în care vom avea Board games și activități legate de cunoașterea mediului; flash Mob, un atelier Hand-made "Reuse your Ex" în care tinerii realizează din tricouri vechi sacose noi; un atelier hand-made în care facem poiuri, animație stradală. Pe langă acestea, echipa a mai organizat pentru tineri Marele Joc, proiecție scurt metraje cu mesaje de conștientizare a diferitor probleme sociale, teatru de improvizație.

VACANȚĂ ACTIVĂ [Iulie-August 2011]

 

În fiecare săptămână o echipă de animatori AIDA au desfășurat pentru clujeni o variată gamă de ateliere de animație destinată atât copiilor cât și tinerilor. Fie ca am construit zmee, modelat personajele de poveste din argilă, am luat parte la jocuri în aer liber, jocuri de interior, activități educaționale sau jocuri sportive de fiecare dată voluntarii noștri au oferit o alternativă copiilor care au ramas în oraș. Nici tinerii și adulții nu s-au plictisit deoarece în fiecare weekend AIDA a organizat ateliere de mimă, teatru de umbre, teatru de improvizație, ateliere de hand-made și multe jocuri de societate.

CONFERINȚA FOND BUCUREȘTI [2011]

 

În data de 13 Februarie 2011, activiștii din organizatiile nonguvernamentale din capitala au fost invitați la Conferința FOND, Fundraising pentru Organizațiile Nonguvernamentale prin Dialog organizată de AIDA, Asociația pentru Inițiative Durabile—Alternative, în parteneriat cu Facultatea de Sociologie și Asistență socială, Universitatea din București. Conferința FOND a reunit reprezentanți ai mai multor organizații din București care au împărtășit participanților metode, strategii și exemple de bune practici în strângerea de fonduri. Printre invitați se numara: Mircea Toma, Active Watch – Agenția de Monitorizare a Presei, Raluca Grecu, Organizația Persona, Miruna Covaci, ANPCDEFP, Programul Tineret în Acțiune, Andreea Popescu, Mai Mult Verde, Elena Coman, Fundația Soros, Ana Rădulescu, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Steliana Moraru – Charitygift.

CONFERINTA FOND CLUJ [Decembrie 2010]

 

AIDA a organizat sâmbătă, 11 Decembrie 2010, în Cluj-Napoca, conferința FOND, Fundraising pentru Organizații Non-guvernamentale prin Dialog, conferința ce a avut ca și subiect metodele și tehnicile de fundraising în sectorul non-profit. La eveniment ne-am bucurat de prezența unor reprezentanți de seama ai unor ONG-uri clujene. Participanții au putut asculta discursul doamnei Simona Baciu, președinta Fundației Copii fericiti – Școala Internațională Cluj, discursul domnului Shajjad Rizvi, președinte Little People, cel al domnului Mihai Pop, Coordonator de proiecte pe departamentul de educație pentru pace și dezvoltare, în cadrul PATRIR Institutul Român pentru Acțiune, Înstruire și Cercetare în Domeniul Pacii, al doamnei Carmen Ciobanu, coordonator de proiecte în Fundația CIVITAS pentru Societatea Civilă și discursul doamnei Adina Ana Cristea coordonator național YouthBank, reprezentant ARC România, Asociația pentru Relații Comunitare.

PENINSULA Park - ecoatelierul [August 2010]

 

"EcoAtelierul este un proiect creat pentru Peninsula Park (26-29 august 2010, Târgu Mureș: Festivalul Peninsula). Obiectivele care stau la baza proiectului sunt de a promova reutilizarea materialelor, promovarea activităților de tip hand-made, dezvoltarea unor atitudini și comportamente de respectare a mediului și încurajarea impactului personal asupra naturii și comunității, animarea publicului prezent la stand. Activitățile prin care dorim să ne atingem obiectivele sunt următoarele: atelier de creație de obiecte decorative hand-made, atelier de creație de bijuterii, brățări, medalioane, cercei hand-made, tatuaje temporare cu mesaj ecologic/ distractiv, construirea unei statui de minim 170 cm din materiale reutilizate, work-shop pe tema ecologică, vizionare de documentar, realizare film EcoPeninsularii.

S.C.E.V.I.A. [Mai - August 2010]

 

Proiectul S.C.E.V.I.A.- Spațiu Civic European prin Voluntariat și Incluziune Activă reprezintă provocarea pe care AIDA o face organizațiilor care derulează programe de voluntariat și tinerilor liceeni cu deficiență de auz și deficiență de vedere, precum și tinerilor ce întampină obstacole de ordin social și economic. Proiectul S.C.E.V.I.A. s-a desfașurat în Cluj-Napoca și a constat în organizarea unui Forum Național pentru Voluntariat și Incluziune Activă. Un spațiu de comunicare pentru cei care implementează programe de voluntariat, programe de dezvoltare a sentimentului de cetățenie activă și cetățenie europeană, politici de tineret și pentru tinerii care doresc să afle mai multe informații despre voluntariat și incluziune activă. O altă acțiune importanță în cadrul proiectului a fost stabilirea de parteneriate cu diferite organizații (ong-uri, instituții publice, firme) pentru ca 10 tineri cu deficiențe de auz și 10 tineri cu deficiențe de vedere să poată efectua un stagiu de voluntariat de 20 de ore.

MEDIATECA [Mai - Noiembrie 2010] ​

 

Proiectul a fost derulat la nivel național și s-a concentrat pe educație nonformală cu obiective precum dezvoltarea educației prin, pentru și despre mass-media, realizarea unui dvd educațional pentru tineri și de către tineri și dobândirea unei experiențe de învățare utilizând metoda predării-învățării reciproce. Treizeci de tineri din țară, voluntari și tineri liceeni selectați special pentru acest proiect vor fi implicați activ în realizarea unui dvd educațional ce va conține 5 teme de importanță majoră în societatea contemporană: voluntariat, ecologie, sport, marketing personal, incluziune socială, pe 4 nivele de dezvoltare a temelor: secțiune video, secțiune foto, secțiune de resurse pentru tineri și secțiune de resurse pentru cadre didactice. După realizarea dvd-ului al cărui conținut a fost 100% al tinerilor implicați, participanții au plecat într-o caravană de promovare și diseminare a acestui produs educațional în 20 de școli 11 județe.

FILE DE CARTE [2009]

 

Este un proiect în sfera educațională creat de tineri pentru tineri. Proiectul prevedea strângerea unui fond de carte pentru o școală românească din Vrsac - Serbia, Liceul Teoretic "Borislav Petrov Braca". AIDA crede în puterea cărților de a schimba vieți și de a forma oameni, de aceea dorim să împărțim cărți acelor persoane care nu le "pedepsesc" lăsându-le într-un dulap închis cu lacăt ci le rasfoiesc zi de zi cu drag. În acest proiect au fost implicate comunitățile din Buzău, Cluj-Napoca, București și Călărași, dar și edituri și librării din aceste localități și din restul țării.

Ecosystem [2010]

 

EcoSystem este primul proiect 100% de educație pentru dezvoltare durabilă al AIDA București și respectiv AIDA Cluj-Napoca. Proiectul a demarat în 2010 iar în 2011 a continuat cu un program de formare în animație a voluntarilor AIDA, derulat în perioada 1-3 aprilie în București. Tot în 2011 voluntarii AIDA Cluj au derulat pentru copiii din Gradinița „Happy Kids, Școala Internațională Cluj”. Prin acest parteneriat voluntarii AIDA au facut împreuna cu copiii din gradiniță o oră de EDD, vinerea.

Revista ARTe [2009 - 2013]

 

ARTe nu înseamnă doar o revistă de arte și culturi, ARTe a devenit o comunitate a redactorilor și cititorilor. Rolurile s-au schimbat: redactorul a devenit cititorul, iar cititorul revistei putea oricând să ne contacteze pentru o colaborare, pentru un articol ce se dorea, se cerea a fi publicat. Prin titlul adiacent de “Revistă de arte și culturi”, ARTe a adus în fața cititorilor interviuri cu artiști contemporani în plină definire, cu oameni ai artelor, prezentarea poveștilor din spatele fotografiilor, a filmelor și a cărților ce merită a fi luate în considerare. Coregrafia și muzica sunt de asemenea domenii care pot fi ragăsite printre articolele revistei. Aceasta se poate citi aici.

995818_10151501113023367_1634671675_n.jpg
afis SET Buzau.jpg
Afis tabere vara 2013.jpg
AFIS ODD CLUJ culoare CA.jpg
392293_172690926166325_1079833122_n.jpg
380502_10151383459793367_79931765_n.jpg
afis triburile zold.jpg
39274_10151383459808367_2124484833_n.jpg
243265_109372202485064_1910063_o.jpg
529268_10151388547458367_475851951_n.jpg
599515_10151383473813367_660789418_n.jpg
382053_432956570103152_1254723461_n.jpg
1684_10151383522243367_303454841_n.jpg
303394_10151383473808367_354652911_n.jpg
afis-fond-cluj.jpg
374185_10150417059133367_1581782224_n.jpg
Afiș Creativity Group Cluj.jpg
afis-training-2.jpg
aida_scevia_poster2.jpg
554529_10151383477878367_1471903027_n.jpg
184147_261054803911505_8067858_n.jpg
scoala altfel 2013.jpg
297029_10150332850678367_1892311865_n.jpg
afis SET Cluj la port jos.jpg
afis-file-de-carte-jpg.jpg

Mulţumim partenerilor AIDA!

 

De-a lungul vremii AIDA a avut mulţi parteneri, colaboratori şi prieteni. Le mulţumim tuturor pentru sprijin!

 

Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Buzău: mulţumim că ne găzduiţi proiectele, mulţumim pentru invitaţiile din şcoală, pentru spaţiu, pentru încredere şi pentru că sunteţi partenerii noştri de suflet!

Revista Greenly: mulţumim că ne faceţi cunoscuţi în lume!

ANPCDEFP, TIA: mulţumim pentru finanţarea proiectelor SCEVIA, Mediateca, ESD: TRIP, Triburile Zold; multumim pentru Ong Fest, pentru SET şi pentru ZEN!

Mulţumim Federaţiei SHARE pentru oportunităţile create în Cluj 2015 Capitală Europeană a Tineretului!

Mulţumim Asociaţiei Little People pentru sprijinul acordat asociaţiei noastre în anul 2011!

Mulţumim Asociaţiei "Arc en Ciel" din Buzău pentru sprijinul acordat în perioada 2010 - 2011!

Mulţumim tuturor şcolilor, liceelor şi colegiilor care ne primesc în spaţiile lor educaţionale cu proiectele noastre!

 

 

 

 

bottom of page